Четвртак, 19. Аугуст 2021.

МЕШТАНИ ВРАТНЕ ПРЕЗАДОВОЉНИ УРЕЂЕЊЕМ УЛИЦА У СЕЛУ

Следеће евенутуално наредне године, улице у селу Вратна, надалеко познатом по чувеним каменим прерастима, Споменику природе II категорије од 2014. године, манастиру и ловишту, биће комплетно уређене, рекао је приликом обиласка ове месне заједнице Владимир Величковић, председник Општине Неготин који се, са замеником Богданом Гугићем и Драгишом Даниловићем, председником Савета Месне заједнице уверио да се предвиђена инвестиције на уређењу две сеоске улице одвија по плану.

  

„Раде се две деонице, у дужини од 560 метара, у вредности од 3,5 милиона  са ПДВ-ом. Поред асфалтирања због конфугурације терена било је неопходно да се уради још један пропуст. Сматрам да је је обавеза локалне самоуправе да брине о свим месним заједницама што ми и чинимо, а са друге стране ови радови ће сигурно допринети да мештани Вратне живе квалитетније. Што се Месне заједнице Вратна тиче, после данашњњг асфалтирања  преостају нам радови следеће евентуално две године  и све улице у селу ће бити уређене.“ истакао је у Вратни председник Величковић.

  

Радови на пресвлачењу две деонице у Вратни, укључујући уређење главне улице и пута до манастира Вратна пре пар година, учинили су да мештани овог крајинског села живе у много бољим условима.

„Ове улице које су сада асфалтиране добиле су први асфалт после 37,38 година. Ја сам председник  Савета месне заједнице већ двадесетак година и веома ми је драго што смо захваљујући локалној самоуправи која је препознала потребу да у Вратни иако је мала средина треба асфалтирати ове улице. Имамо мештане који газе први асфалт после седамдесет, осамдесет година живота при изласку из свог дворишта и нема већег успеха и задовољства. Ми смо захваљујући разумевању председника Величковића пре две године асфалтирали главну улицу која води до манастира у дужини преко 4 километра. Не да смо задовољни већ смо се препородили, да тако кажем и захваљујем се у име свих Вратњанаца, Јабуковчана и свих оних који пролазе кроз Вратну.“ рекао је Драгиша Даниловић, председник Савета МЗ Вратна.

  

После Месне заједнице Вратна радови ће бити настављени у Јабуковцу, где су у току припреме за нове инвестиције у путну инфраструктуру.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.