Понедељак, 12. Децембар 2016.

Меморијални турнир у шаху

Мирослав Тошић из Сврљига, са освојених 6 поена, победник је 21. Меморијалног турнира у шаху “Љубиша Вујић Фишер-Душан Гулицовски-Станоје Благојевић“.


Другу позицију са 5,.5 поена заузео је Радомир Гарић из Мајданпека, а трећу и четврту са истим бројем бодова Саша Влајић из Неготина и Милан Лазић из Мајданпека.


Победницима турнира, пехар и признања уручили су Драган Станојевић, председник Шах клуба “Хемичар” и Климентије Гулицовски, главни судија турнира.  

Победнику турнира, поред пехара припала је и новчана награда од 5.000 динара, другопласираном 4.000, а трећепласираном такмичару 3.000 динара.  Организатор, Шах клуб „Хемичар“ са 2.000 динара наградио је четвртопласираног, Милана Лазића из Мајданпека.  Са 1.000 динара награђен је најбоље пласирани Неготинац, Саша Влајић, а са по 500 динара Лука Белонић из Кладова, најбоље пласирани омладинац и Илија Карановић, најмлађи учесник турнира.


Турнир се играо у 7 кола по швајцарском систему уз компјутерско паровање и темпо игре од 15 минута по играчу. 


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.