Уторак, 12. Новембар 2013.

Меморијални турнир у шаху

Мирослав Тошић из Сврљига, са освојених 7,5 поена, у конкуренцији 41. такмичара, победник је 18. Меморијалног турнира у шаху “Љубиша Вујић Фишер-Душан Гулицовски-Станоје Благојевић“. Другу позицију са 7 поена заузео је Неша Модрић из Кладова, а трећу са истим бројем бодова  Неготинац Владимир Драгић.

Победницима турнира, испред покровитеља, Општине Неготин, пехар и признања уручио је Марко Милосављевић, шеф  Одељења за послове председника Општине и Општинског већа.

Победнику турнира, поред пехара припала је и награда од 8.000 динара, другопласираном 6.000, а трећепласираном такмичару 4.000 динара. Организатор, Шах клуб „Хемичар“ са 2.000 динара наградио је четвртопласираног такмичара, Зорана Златановића (6,5) из Бора и са по 1.000 динара најбољепласираног Неготинца (Владимир Драгић), најбољепласираног омладинца (Јован  Рашић) и најбољепласирану омладинку (Јована Златановић).

Турнир се играо у 9 кола по швајцарском систему уз компјутерско паровање и темпо игре од 15 минута по играчу. Главни судија турнира био је Климентије Гулицовски, а његов помоћник Славољуб Васиљевић. Међународни карактер традиционалног Меморијалног турниха у шаху оправдала су три такмичара из суседне Бугарске.