Уторак, 03. Децембар 2013.

Међународни Дан особа са инвалидитетом

Поводом међународног Дана особа са инвалидитетом, пријем за представнике организација инвалида приредио је Драгољуб Ђорђевић, заменик председника Општине Неготин.

 

Честитајући им Дан, Драгољуб Ђорђевић је истакао да Општина Неготин, у складу са својим могућностима, помаже активности удружења која окупљају особе са инвалидитетом.

„Ми из буџета општине финансирамо сва три удружења и трудимо се да вам омогућимо основне услове за рад како би били у прилилици да се окупљате, дружите, остварујете своја права. Имам  прилику данас да вам саопштим да, по новим прописима, од јуче у нашој општини постоји институција „Саветник за заштиту права пацијената“. То практично значи да се сви ви, уколико имате примедбе на рад лекара или другог медицинског особља, овде у просторијама општине, можете обратити за помоћ особи задужену за ту област. Подсетићу вас такође да од прошле године у нашој општини функционише бесплатан превоз пензионера и инвалида са најнижим примањима старијих од 65 година. Такође, старије, социјално угрожене особе добијају једнократну помоћ“ – истакао је Драгољуб Ђорђевић, заменик председника Општине Неготин.

 

Представници удружења особа са инвалидитетом захвалили су се на ангажовању локалне самоуправе и указали на проблеме који такође могу бити решени заједничким активностима.

Међународни дан особа са инвалидитетом, обележила је и Општинска организација инвалида рада. Присутним представницима локалне самоуправе и гостима из других организација инвалида рада, са територије региона, обратио се Драгиша Вагајић, председник Општинске организације инвалида рада Неготин.