Петак, 18. Мај 2018.

Матурски плес на тргу

Плесом на Градском тргу, десети јубиларни пут, матуранти неготинских средњих школа прикључили су се данас, европској манифестацији "Матурска парада 2018.".

 

На почетку манифестације матуранте је поздравио први човек општине Неготин, Владимир Величковић, који им је пожелео пуно успеха у даљем школовању.

  

“Драги матуранти, имате част да будете десета јубиларна генерација која плеше са вршњацима из целе Европе. Матуром се завршава један период ваших живота, постајете људи и свако ће кренути неким својим путем. Пред вама су нова искушења, која вас очекују у даљем школовању, али ја знам да ћете ви све препреке успешно савладати и стићи на циљ који сами себи зацртате. Са друге стране, ми, који водимо земљу и општину, знамо да сте ви наше највеће богатство и зато морамо да се трудимо још више да вам обезбедимо услове за бољи живот.” – истакао је између осталог Величковић у свом обраћању матурантина неготинаских средњих школа.        

Матурски плес ове године плесало је око 130 ученика завршних разреда Неготинске гимназије, Пољопривредне школе „Рајко Боснић“, Техничке школе и Музичке школе „Стеван Мокрањац“, које је за плес припремао професор Владимир Лазић. 

 

Покровитељ манифестације и ове године била је Општина Неготин, а организатори Спортски савез општине Неготин и Канцеларија за младе, који су за ову прилику матурантима обезбедила мајице, пиштаљке и кишобране.

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.