Среда, 27. Септембар 2017.

Мајсторски курс соло певања Зорана Тодоровића

У сали Уметничке школе “Стеван Мокрањац” у Неготину, у склопу 52. Мoкрањчевих дана,  одржава се и  тродневни мајсторски курс соло певања, на коме је предавач тенор Зоран Тодоровић, уз клавирску сарадњу Милице Илић.


Мајсторски  курс соло певања тенора Зорана Тодоровића и семинар „Диригентско ходочашће“, као едукативни садржаји представљају  прогамску иновацију Фестивала чиме он добија нову димензију

Један од најбољих тенора данашњице, који је са ансамблом “Un Viaggio“ приредио и целовечерњи концерт у нашем граду,  покушаће да кроз тродневни курс пренесе младим соло певачима из Неготина своја искуства.

”То је увек моја велика жеља. Сви који ме познају знају и  да је мој пут био тежак и трновит и без великих подршки и велике помоћи са стране не бих никада ни успео да дођем до овога што сам данас, тако да имам стално у подсветсти ту врсту помоћи и покушавам сваки пут, када организатори то могу да омогуће, да помогнем и младим људима и да им дам, можда, за њих и неке корисне савете, али да им највише дајем импулсе како се ради у иностранству, шта их све очекује, колико су можда неки далеко, а неки јако близу, а још нису направили тај значајни корак ка усавршавању технике. Сви ти млади људи, у сваком случају, носе са собом и таленат и велика ми је жеља да им помогнем на њиховом путу ка остварењу овог дивног сна бити оперски певач, музичар, уопште.” - каже Зоран Тодоровић.

У сали Уметничке школе “Стеван Мокрањац” у четвртак од 18 сати биће приређен и завршни концерт полазника мајсторског курса соло певањаЗорана Тодоровића.  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.