Понедељак, 04. Октобар 2010.

Лутка опера "Пепељуга" у Неготину

2916_1.jpg

Поводом Дечје недеље, Лутка сцена "Пепино" из Ниша играће на Малој сцени Биоскопа "Крајина" у Неготину, 7. октобра од 10 и 12 сати, лутка оперу "Пепељуга", коју је по мотивима популарне бајке, режирао Небојша Бобан Јовановић. Аутор лутки и сценографије је Ива Хаџиева, а лутка оперу уз Бобана Јовановића, играју: Драгана Јовановић, Наташа Ристић и Лука Јовановић.


Позоришна луткарска група "Пепино" чији је основни циљ да вредност луткарске уметности покаже деци у оним срединама где нема позоришта за децу, постоји већ тринаест година и чине је професионални глумци – луткари. Поред педагошких вредности, јасних порука, различитих типова лутака, музике, њихове представе, које су комбинација лутака и игре уживо, а намењене су узрасту од предшколског до четвртог разреда основне школе, утичу на развој дечије маште.

Професионалност и начин на који најмлађима доносе представу, сврстала их је у ред оних са којима Дом културе "Стеван Мокрањац" Неготин има вишегодишњу успешну сарадњу, на радост овдашње дечије позоришне публике.

"Пепино" је до сада наступао у готово двестотине градова у земљи и иностранству, међу којима су и фестивали и гостовања у Аустрији, Белорусији, Швајцарској, Румунији, Бугарској, Пољској, Шведској, Шпанији, Украјини, Тунису, Русији, Тајвану, Индији…  За своје представе добили су до данас бројне награде на фестивалима у Србији и иностранству за лутке, музику, сценографију, представу у целини и режију.