Четвртак, 03. Јануар 2019.

Лука и Милош, прве бебе у 2019.


Прворођене бебе у 2019.години  и њихове маме, на Одељењу гинекологије и акушерства Здравственог центра Неготин обишао је данас Владимир Величковић, председник Општине Неготин у пратњи в.д. директора ЗЦ Неготин др Видосаве Барбуловић Пауновић и начелника Одељења гинекологије и акушерства др Мирослава Ивића. Председник Величковић је честитао породиљама на приновама, уручио цвеће и поклон честитку и поручио да су добиле најлепши могући новогодишњи поклон, Луку и Милоша, који су својим рођењем, поред својих породица, обрадовали и све грађане наше општине.


У новогодишњој ноћи, општина Неготин постала је  богатија за једног дечака кога је на свет у 2 часа и  5 минута после поноћи, донела Маја Марић Констандиновић из Неготина. Лука, тежак 3,3 килограма и дугачак 51 центиметар оцењен је десетком. Првог дана Нове године, у 10 часова и 14 минута,  породила се и Дивна Грујић из Јабуковца која је добила сина Милоша тешког 3,7 килограма и дугачког 51 центиметар. Прворођене бебе, по одлуци Општинског већа, добиле су новчану честитку од 49.901 динар,  у висини једне просечне месечне нето зараде у Републици Србији.


У  неготинском породилишту је у претходној години, у односу на 2017, када су рођене 152 бебе, бројје повећан за 36. Укупно је обављено 185 порођаја. После више од двадесет година рођене су тројке а забележене су и две близаначке трудноће.