Среда, 15. Јун 2016.

Лед расвета

У оквиру пројекта ,, Замена светиљки у постојећем систему јавне расвете  на територији општине Неготин'' одржане су две едукативне радионице на тему енергетски ефикасног понашања и упознавања са карактеристикама ЛЕД расвете.

Захваљујући  сарадњи општинске управе и представницима школа на територији општине  Неготин, велики број ученика основних и средњих школа одазвао се позиву за радионице  имајућу прилику да стекне основне информације о самом пројекту у току кога ће бити инсталирана нова ЛЕД расвета у делу јавне расвете.

  

Средњошколци које је занимала ова тема имали су прилике да присуствују радионици организованој у свечаној сали Неготинске гимназије.

      

 За све заинтересоване основце, едукативна радионица је одржана у школској библиотеци ОШ,, Бранко Радичевић''.

На радионицама су  имали прилике да стекну информације енергетски ефикасном понашању, уштедама и еколошким ефектима којима оно доприноси. 

У оквиру наведеног пројекта поред одржаних радионица за ученике биће штампан и приручник за грађанство  о енергетски ефикасном понашању и одржана стручна предавања за техничко особље које ће радити на одржавању нове ЛЕД расвете.

Ове активност представљају учешће општине Неготин у пројекту  ,,Замена светиљки у постојећем систему јавне расвете  на територији општине Неготин'' .

Буџет овог пројекта представља  наградни фонд од  250.000,оо еура  за претходно унапређен систем наплате пореза, добијен од Швајцарске развојне агенције СДЦ  и Немачке агенције за међународну сарадњу ГИЗ, који ће бити наменски употребљен за увођење нове ЛЕД расвете у главним саобраћајницама у граду и свим селима на територији општине Неготин.