Петак, 06. Аугуст 2021.

КОВИД ПРЕСЕК


Према информацијама Здравственог центра Неготин у првих пет дана августа од 318 укупно обрађених тестова, регистрована су четири нова случаја позитивна на Ковид-19.  Присуство вируса потврђено је код  две особе мушког пола старости 33 и 38 година, две особе женског пола старосне доби 18 и 62 године. Имајући у виду да се ради о блажим облицима оболевања, налазе се на кућном лечењу. У првих пет дана августа у Ковид амбланти ЗЦ Неготин обављена су 52 прегледа а  на Ковид одељењу ЗЦ Неготин нема пријављених пацијената позитивних на вирус.
Од почетка пандемије у општини Неготин регистровано је 2614 позитивних случаја.Обавештавају се заинтересовани грађани да се процес вакцинације у општини Неготин обавља сваког дана укључујући и суботу и недељу од 8 до 14 часова на вакциналном пункту у Дому пензионера. Кинеску вакцину грађани могу да приме одмах, док је за Фајзерову вакцину неопходно да се јаве дан раније како би се уписали за следећи дан.

Од почетка спровођења вакцинације становништва у општини Неготин прву дозу примило је 10.866 грађана док је ревакцинисано 10.294 особе.