Четвртак, 26. Јул 2012.

Координациони одбор дијаспоре Тимочке регије

3818_1.jpg

У општини Неготин одржан је заједнички састанак чланова Координационог одбора дијаспоре Тимочке регије са председником општине Неготин, др Влајком Ђорђевићем и председником СО Неготин, мр Миланом Уруковићем.  Бора Крекуловић, председник Координационог одбора известио је присутне о досадашњем раду одбора и тренутним активностима тимочке дијаспоре.

3818_2.jpg

Чланови одбора изнели су своје предлоге за реализацију заједничких пројеката. Звонимир Рушкић, француски пензионер из Сикола и председник Удружења грађана из овог села, интересовао се за могућности изградње етно села на некада популарном излетишту, Стеванским ливадама, док је Боки Радуловић, родом из Прахова, који живи и ради у Америци указао на могућности реализације пројеката у области производње електричне енергије средствима иностраних фондова. На иницијативу др Влајка Ђорђевића, председника општине и мр Милана Уруковића, председника СО Неготин за наредни период договорена је конкретнија сарадња са локалном самоуправом по питању нових инвестиција и реализације пројеката.   

  3818_3.jpg

Иначе, чланове Координационог одбора Тимочке регије чине истакнути појединци родом из овог краја, који живе и раде у земљама широм света, а заинтересовани су да помогну развој Тимочке Крајине.