Уторак, 12. Јун 2012.

Конституисан Привредни савет општине Неготин

3757_1.jpg

Радиша Младеновић, угледни неготински привредник, изабран је за председника Привредног савета општине Неготин на првој конститутивној седници савета.
Конститутивну седницу Привредног савета општине Неготин отворио је др Влајко Ђорђевић, председник општине Неготин, нагласивши велики значај овог тела за свеукупни развој општине и подсећајући чланове да је формирање Привредног савета један је од критеријума за сертификацију општине као локалне заједнице са повољним пословним окружењем. Чланови савета, њих 11 од којих је пет из редова Удружења предузетника, након гласања, са шест гласова “за” за председника су изабрали дипломираног технолога Радишу Младеновића власника пекаре, млекаре и винарије „Матаљ“и дугогодишњег директора у праховској хемијској индустрији.

3757_2.jpg

Моја жеља и намера је да успоставимо стратегију развоја нашег краја и то не фиктивну већ на основу реалних параметара и остварења – истакао је Радиша Младеновић, новоизабрани председник Привредног савета општине Неготин.
Честитајући Младеновићу на избору на одговорну дужност др Влајко Ђорђевић, председник општине Неготин истакао је да очекује да Привредни савет добије значајну улогу у будућем развоју општине. Бранко Марковић, заменик председника општине, поручио је да очекује озбиљне ефекте рада савета и то пре свега на покретању привредних активности, а самим тим и већем запошљавању.

3757_3.jpg

Привредни савет има обавезу да се састаје једном у три месеца и да предлаже и доноси одлуке из своје надлежности.
Иначе, програм сертификације има за циљ да побољша сарадњу свих актера који су укључени у у процес привлачења и реализације страних инвестиција као и да промовише стандарде који стварају повољну пословну климу. Овај програм ће омогућити општини Неготин да кроз сертификат потврди потенцијалним инвеститорима конкурентно пословно окружење које погодује развоју постојећих предузећа и привлачи нове домаће и стране инвеститоре.