Петак, 09. Јун 2017.

КОНКУРС ЗА УПИС НА ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ

К О Н К У Р С

 

УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ
ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ У ВРАЊУ
ВИСОКОШКОЛСКА ЈЕДИНИЦА У НЕГОТИНУ 

Неготин, Ђорђа Станојевића 15, Врање, Партизанска 14

Тел. 019/547-395, Тел. 017/ 422-962; 421-633

www.pfvr.ni.ac.rs

 

Педагошки факултет у Врању на Високо школској јединици у Неготину у прву годину основних академских студија у шк. 2017/2018. години уписује 40 студената, и то:

Студијски програм за образовање учитеља(240 ЕСПБ):

- 15 студената чије се школовање финансира из буџета;

- 25 самофинансирајућих студената;

У складу са Одлуком Владе РС, Педагошки факултет у Врању може да упише и три студента на терет буџета и то: једног са инвалидитетом, једног припадника ромске националности и једног држављанина РС који је у шк. 2016/2017. години завршио школовање у иностранству.

УСЛОВИ УПИСА:

У прву годину основних академских и интегрисаних студија могу се уписати кандидати који су завршили средње образовање у четворогодишњем трајању.

КОНКУРСНИ РОКОВИ:

Пријављивање кандидата је 21, 22. и 23. јуна 2017. од 8 до 14 сати.

Кандидати приликом пријављивања на конкурс, подносе на увид оригинална документа, а уз пријавни лист подносе оверене фотокопије следећих докумената:

 - диплому о положеном завршном, односно матурском испиту;

- сведочанства сва четири разреда завршене средње школе;

- доказ о уплати накнаде за полагање пријемног испита у износу од 5.500,00 динара на ж.р. 840-1244666-48Педагошког факултета у Врању (сврха: за полагање пријемног испита);

- биометријску личну карту.

Висина школарине за самофинансирајуће студенте износи 60.000,00 динара, са могућношћу плаћања у више рата, а за стране држављане 1000 евра.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТИ:

Пријемни испит за упис одржаће се 30. јуна 2017. године по следећој динамици:

- 10,00 – провера говорних, музичких и физичких способности пријављених кандидата,

- 11,00 – тест из Српског језика и књижевности,

- 13,00 – тест из Општих знања и информисаности.

Провера склоности и способности је елиминаторног карактера. Кандидат који не задовољи не може приступити тестирању.

РАНГИРАЊЕ КАНДИДАТА:

Кандидат за упис на студијски програм може освојити укупно највише 100 бодова и то по основу општег успеха у средњој школи и по основу резултата постигнутог на пријемном испиту.

Под општим успехом у средњој школи подразумева се збир просечних оцена у сваком разреду средње школе помножен са 2. По овом основу кандидат може стећи најмање 16, а највише 40 бодова. Општи успех у средњој школи рачуна се заокруживањем на две децимале.

На пријемном испиту кандидат може стећи од 0 до 60 бодова. Кандидат је положио пријемни испит (и тиме стекао право на рангирање ради уписа) уколико на пријемном испиту освоји најмање 14 бодова.

РЕЗУЛТАТИ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА:

ЈЕДИНСТВЕНЕ РАНГ ЛИСТЕ биће објављене 3. јула 2017. године у 12 сати.

ПРАВО НА ПРИГОВОР И ЖАЛБУ:

Кандидат који сматра да на Јединственој ранг листи није рангиран на начин предвиђен конкурсом (незадовољан вредновањем пријемног испита), може поднети приговор декану Факултета у року од 24 сата од објављивања Јединствене ранглисте. Декан доноси одлуку по приговору у року од 24 сата од његовог подношења. Незадовољан решењем, кандидат може изјавити жалбу Савету Факултета у року од 24 сата од пријема истог. Савет решава по жалби у року од 2 дана од њеног пријема. 

КОНАЧНЕ РАНГ ЛИСТЕ биће објављене10. јула 2017. год.

ПРАВО НА УПИС:

Кандидат се може уписати на студијски програм у статусу студента који се финансира из буџета (статус буџетског студента) или студента који сам финансира студије (статус самофинансирајућег студента) у зависности од укупног броја остварених бодова, места на ранг листи и броја утврђеног за упис кандидата.

Кандидат се може уписати у статусу буџетског студента уколико се налази на Коначној ранг листи до броја одобреног за упис кандидата на терет буџета и ако освоји више од 50 бодова.

Кандидат се може уписати у статусу самофинансирајућег студента уколико се налази на Коначној ранг листи до броја утврђеног за упис самофинансирајућих студената и ако освоји најмање 30 бодова.

УПИС КАНДИДАТА обавиће се од  10. до 14. јула 2017. од 8 до 14 сати.

Ако кандидат који је остварио право на упис не изврши упис у року утврђеном у конкурсу уместо њега ће се уписати следећи кандидат према редоследу утврђеном по Коначној ранг листи.

 

ПЕДАГОШКИ  ФАКУЛТЕТ  У  ВРАЊУ