Уторак, 21. Април 2009.

Конкурс за доделу субвенције за запошљавање и стручно оспособљавање приправника

1962_1.jpg

Министарство економије и Национална служба за запошљавање објавили су данас конкурс за послодавце из приватног сектора за доделу субвенција за запошљавање и стручно оспособљавање 10 хиљада младих приправника.

Десет хиљада младих приправника биће запослено у приватним фирмама са обезбеђеним припавничким платама захваљујући програму Министарства економије под називом „Прва шанса“. Програм има за циљ да подстакне запошљавање у приватном сектору у условима светске економске кризе, али и да младим школованим људима, без радног искуства, омогући да се запосле на одређено време, до годину дана и да положе приправнички испит, односно стекну практична знања, конкурентна на отвореном тржишту. Све време трајања приправничког стажа Министарство економије плаћа нето плату у износу од 20.000 динара за приправнике са факултетом, 18.000 динара за приправнике са вишом школом, 16.000 динара за приправнике са средњом школом, као и све доприносе. Послодавац плаћа само порез на доходак који за највећу нето плату од 20 хиљада динара износи 2.589 динара.
На конкурсу могу да учествују само солвентни послодавци из приватног сектора који редовно уплаћују порезе и доприносе својим запосленима.

Текст Конкурса за запошљавање младих "Прва шанса" можете погледати овде >>
Захтев за доделу субвенција за запошљавање младих можете преузети овде >>