Петак, 18. Децембар 2015.

Конкурс – туристички инфо центар “Рајачке пивнице”

Општина Неготин у оквиру пројекта ,, Лични ставови –заједничке одлуке'' расписала је студентски Конкурс за идејно урбанистичко-архитектонско решење туристичко информативног центра и њему припадајућих јавних површина у оквиру Комплекса Рајачких пивница.

Конкурс је финансиран од стране Швајцарске развојне сарадње (СДЦ), као и Немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ), а спроводи се од стране Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ)  и општинске управе општине Неготин у оквиру пројекта ,,Лични ставови –заједничке одлуке'' у циљу подршке учешћу локалног становништва у развојним пројектима локалне заједнице везаним за  туристичку валоризацију Рајачких пивница, специфичног културно – историјског  и архитектонског  комплекса који се налази у тимочком делу општине Неготин- Неготинском виногорју.

Конкурсом се жели постићи  анимирање  студената  архитектонског факултета у Београду за израду најбољег идејног урбанистичко архитектонског решења за изградњу и уређење  Туристичко – информативног центра и припадајућих јавних површина у комплексу Рајачких пивница дефинисаних Планом детаљне регулације за неведени комплекс.

Овим конкурсом се пружа подршка  архитектонској стуци и њеној стручној и одрживој примени у развојним пројектима општине Неготин чиме се инвестира у будућност како артхитектонске струке али и пружа партиципативни модел сарадње Високошколских научних институција  и локалних самоуправа  у процесу локалног економског и руралног развоја.

Конкурс је отворен од 18. децембра 2015. године,  а рок за предају радова је  18. март 2016. Године. Завршетак гласања  и објављивање резултата најављено је за 15. април 2016. године, а дан касније биће отворена и изложбе пристиглих радова и уприличена додела награда.