Петак, 29. Децембар 2017.

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ПРЕДСЕДНИЦЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ

На данашњој конференцији за новинаре Снежана Милутиновић, председница Изборне комисије информисала је јавност о укупним резултатима ванредних локалних избора одржаних у недељу 24. децембра.
„Избори за одборнике Скупштине општине Неготин одржани су 24. децембра на 72 бирачка места  у складу са решењем Изборне комисије  општине Неготин о одређивању бирачких места. Гласање је протекло у најбољем реду,  ни на једном бирачком месту није било никаквих проблема.  Записници о раду бирачких одбора са 72 бирачка места,  који су уз остали изборни материјал предати Изборној комисији, после затварања бирачких места, утврђивања и објављивања резултата избора на бирачком месту  не садрже никакве примедбе  на поступак спровођења избора и утврђивање резултата избора на бирачком месту.  Укупни резултати избора  одржаних у недељу су следећи : Коначан број бирача у општини Неготин утврђен решењем  Министарства за државну управу и локалну самоуправу је 39.415 бирача.  На изборе је изашло 37,74% бирача. За изборну листу број 1 „ Александар Вучић - Српска напредна странка - Социјалистичка партија Србије - Ивица Дачић“ гласало је 71,04% бирача, за изборну листу број 2 „Демократска странка - прим.др Миомир Петковић Мома” гласало је 18,73% бирача,  за изборну листу број 3 „Уједињена сељачка странка - Драгослав Цветковић“  гласало је 3,60% бирача и за изборну листу број 4 „Неготин без корупције“ гласало 4,05% бирача. Изборна комсија општине Неготин  тренутно располаже са укупним резултатима избора. Коначне резултате још увек немамо зато што је Изборна комисија примила четири приговора  које су поднели Демократска странка и ГГ „Неготин без корупције“. Изборна комисија је у складу са законом и законским роковима одлучивала о поднетим приговорима и одбила све уложене приговоре.“ изјавила је Снежана Милутиновић, председница Изборне комисије општине Неготин.
Објављивање коначних резултата избора зависи од тога да ли је Управном суду поднета жалба на решења Изборне комисије, која о томе није упозната.