Среда, 22. Мај 2013.

Концерт “Звуци Мокрањчевих следбеника”,

У оквиру “Мајских свечаности”, у уторак 21. маја, у сали Дома културе у Неготину одржан је традиционални концерт “Звуци Мокрањчевих следбеника”. Неготинској публици представиле се Миља Поповић – клавир, Владица Транић – сопран и Зора Вешковић – клавир.

Концерт “Звуци Мокрањчевих следбеника”, традиционално се организује у Дому културе „Стеван Мокрањац” у Неготину. Учествују млади Неготинци који су музичко образовање започели у Неготину а сада се налазе на школовању или на раду  у Неготину или у другим градовима наше земље или у иностранству.

Публика је у уторак могла да ужива у дивном гласу Владице Транић, уз одличну клавирску пратњу Миље Поповић. На репертору су била дела Константина Бабића, Станислава Биничког, Петра Коњовића, Димитрија Големовића... Неготинској публици представила се у уторак и Зора Вешковић, ученица првог разреда средње музичке школе, на одсеку клавир, у класи професора Миље Поповић.  

Миља Поповић и Владица Транић, основно и средње музичко образовање стекле су у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину, а школовање наставиле у Новом Саду и Нишу. Током свог школовања и музичког усавршавања сарађивале су са бројним познатим професорима клавира и соло певања. Добитнице су бројних награда и признања на републичким и међународним такмичењима.

Тренутно раде у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“у Неготину, као и на Академији лепих уметности Београд, одељење у Неготину као професори клавира и соло певања.