Понедељак, 28. Октобар 2013.

Концерт Владе Маричића и Тање Јовићевић

Дом културе Стеван Мокрањац, џез концертом Владе Маричића и Тање Јовићевић, са џез квартетом, у уторак, 29. октобра, са почетком у 20 сати, обележиће Дан установе.

Џез квартет чине пијаниста Владимир Маричић, Бата Божанић – бас гитара, Петар Радмиловић – бубњеви и Lazaro Del Toro Vega – удараљке, а као специјални гост наступиће вокал Тања Јовићевић.

На  концерту ће бити изведене ауторске композиције које су инспирисане делом српском традиционалном музиком, а делом џез и латино џез музиком,  обрада десете Мокрањчеве руковети (у аранжману Владимира Маричића), композицију „Болеро Неготино” која је инспирисана културом и историјом Неготина а коју већ годинама користи РТС, јавни сервис Србије као музичку подлогу за најавну шпицу својих програма, као и неколико соло клавирских нумера као што су  „Ој Мораво”  и још неке оригиналне обраде традиционалних песама.  У другом делу концерта овај квартет ће  се извести најпознатије џез композиције које су некад изводиле Ella Fitzgerald,Sarah Vaughn и друге легендарне џез диве.

Улазнице, по цени од 200 динара, продају се на билетарници Дома културе “Стеван Мокрањац”.