Четвртак, 05. Јануар 2012.

Концерт групе Вампири

3518_1.jpg

“Вампири“ се спремају за велики повратак на музичку сцену и заказали су концерт у Сава – центру за 11.фебруар, али пре тога, одржаће концерт у неготинском Дому културе 10. јануара почетком у 20 сати.  Иначе „Вампири“ су од 02. до 10. јануара у Неготину и у Дому културе се припремају за повратак на музичку сцену. Улаз је слободан.

Иако су увек наглашавали да свирају ду-вап музику, „Вампири“  су у медијима често виђени и као настављачи рокабили или рокабили-поп традиције. Музику „Вампира“ одликовале су „пажљиво испеглане вокалне линије“ и „једноставна музичка матрица“. Сличан звук у некадашњој СФРЈ изводио је и сплитски састав „Ђаволи“. Са распадом земље раздвојиле су се и публике ова два састава.  Како је почео рат, у музици су постале популарни тежи тонови и теже речи, поп музика као таква је практично нестала, а романтичне песме „Вампира“ су деловале као ван времена и простора .

„Вампири“ су снимили пет албума, били добро праћени у медијима и одржали велики број концерата, између осталог и два самостална у Сава центру, 14. фебруара 1992. и 1993. године. Вампири су снимили преко 50 нумера од којих су неке биле обраде ду-вап  хитова из 1950-их. Њихова најпрепознатљивија песма остао је први  хит,  Рама лама динг донг.