Петак, 02. Аугуст 2013.

Компјутери најуспешнијим ученицима


Најуспешнијим ученицима осмих разреда из целе земље, који су у протеклој години освојили прво и друго место на републичким такмичењима, недавно су у Београду уручене похвалнице и компјутери. Међу награђенима је и Никола Прстић, матурант Основне школе „Бранко Радичевић“ из Неготина. Свечаности је  присуствовао и председника Србије Томислав Николић, који је, обраћајући се ученицима рекао да се диви њиховим новим успесима.


За 120 најуспешнијих  ученика осмих разреда у школској 2012/2013. години,  компјутери су обезбеђени из  Фондације "Драгица Николић". Фондација је, основана у националном интересу, да помогне да се у Србији рађа и школује што више деце и да она имају макар толико могућности колико су имала њихова деца - рађање у савременим породилиштима, безбрижно детињство и обезбеђено школовање за талентоване и вредне.


По доласку у Београд, за ученике је, у организацији Фондације "Драгице Николић", организовано и панорамско разгледања града аутобусом, па су тако имали прилику да виде Музеј историје Југославије, стадионе Партизана и Црвене звезде, Храм Светог Саве, Трг Републике, Студентски трг, Калемегданску тврђаву, Саборну цркву.... Приликом обиласка Београда са ученицима се дружила и прва дама Србије Драгица Николић.