Петак, 21. Аугуст 2015.

Компанија Еликсир финансирала замену столаријe у Прахову

Захваљујући одличној сарадњи Савета месне заједнице Прахово и општине Неготин са Компанијом „Еликсир“, у основној школи „Павле Илић Вељко“ у Прахову, ових дана завршени су радови на замени целокупне столарије. Радове у износу од 1 300 000 динара финансирала је Компанија „Еликсир“, а стари и дотрајали дрвени замењени су новим ПВЦ прозори. Ово није једино улагање Еликсира у основну школу у Прахову.

  

„Еликсир је пример друштвено одговорне фирме, која улаже труд да створи боље услове за рад ученицима и наставницима у школи. Столарија која је замењена стара је преко 40 година, била је у јако лошем стању и сваку зиму смо чекали са стрепњом. Учионице су биле хладне, а  ученици су слушали наставу у јакнама. Захваљујући донацији компаније Еликсир стара и дотрајала столарија је промењена. Замењено је 35 прозора димензије 240 са 140 и ово је велики дан за нас и за наше ученике и сада безбрижно чекамо зиму са надом да ће учионице бити топле. Захваљујући овој компанији реконструисана је и ограда око школе и дворишна чесма, постављен је ламинат у неколико учионица и купљен пројектор“ – каже директорка ОШ „Павле Илић Вељко“, Иванка Војиновић.

У наредном периоду у плану је асфалтирање спортских терена у дворишту школе, као и изградња мокрог чвора у западној згради.

  

Значајну помоћ школи у Прахову прошле године пружила је и локална самоуправа. По речима директорке школе, општина Неготин је помогла да се зграда стави на здраве темеље, јер је почела да тоне, па је дошло до пуцања зидова. Вредност ове инвестиције, која је реализована претходне јесени износила је 2 150 000 динара.  

  

Поред улагања у школске објекте, компанија Еликсир одређена средства издваја сваке године и за побољшање услова живота свих мештана Прахова

„Компанија Еликсир издваја одређена средства за саму месну заједницу, која се троше према потребама. Прошле године су та средства утрошена за уређење центра села и простора око Дома културе, а ове године је издвојено 450 000 динара за изградњу парка са игралиштем за децу. На овај начин компанија Еликсир показује да има намеру да развија производњу у Прахову и да нису само пуки пролазници“ – истакао је Богдан Гугић, председник Савете месне заједнице Прахово.

Основна школа „Павле Илић Вељко“ ускоро слави 140 година постојања, а зграде које су зидане далеке  1930 године доста су очуване. У школи наставу похађа око 130 ученика.