Петак, 09. Аугуст 2013.

Комесаријат за избеглице и миграцију – позив бившим носиоцима станарског права у Хрватској и Босни и Херцеговини

Дана 31. августа 2013. године истиче рок за стамбено збрињавање бивших носилаца станарског права у Републици Хрватској на подручјима ван зоне ратних дејстава као и рок за обнову уништене имовине у Босни и Херцеговини.

Будући да наведени рокови представљају последњу прилику за подношење захтева за решавање стамбених потреба 32.000 бивших носилаца станарског права и свих оних лица која нису обновила имовину у Босни и Херцеговини, неопходно је о истом обавестити што већи број потенцијалних подносилаца. Имајући у виду важност обавештавања што ширег круга потенцијалних подносилаца, Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије је у сарадњи са Мисијом Организације за европску безбедност и сарадњу у Србији, израдио ТВ спот у трајању од двадесет секунди. Њиме позивамо све бивше носиоце станарског права из Хрватске да до 31. августа 2013. поднесу захтев за стамбено збрињавање на територији ван подручја од посебне државне скрби, као и избегла лица из Босне и Херцеговине да се пријаве Министарству за људска права и избеглице за помоћ у реконструкцији.

Поред решавања егзистенцијалних питања избеглих и ратом погођених лица, подношење великог броја захтева за стамбено збрињавање представљаће аргумент који ће говорити у прилог неопходности решавања проблематике станарских и других имовинских права кроз доследно спровођење Анекса Г Споразума о сукцесији.

Погледајте : Спот Комесаријата за избеглице и миграције