Петак, 30. Септембар 2016.

Књижевни кафе Гете-института у Неготину

Народна библиотека "Доситеј Новаковић", Неготин и Гете-институт, Београд организовали су заједнички програм у оквиру кога је представљена делатност Гете-института и Антологија савремене немачке драме.

  

О активностима Гете-института, курсевима немачког језика и програмима за наставнике немачког језика, ученике и студенте, као и активностима на подршци и промоцији читања, говорила је Мила Маринковић-Броћић, из библиотеке Института, која је Народној библиотеци “Доситеј Новаковић” уручила и већи број књига на немачком језику којима ће бити обогаћен фонд стране књиге.

  

У другом делу програма, представљена је Антологија савремене немачке драме. Реч је о капиталном, тротомном делу, чији је први том већ објављен, други, (обухвата период од 1968. до 1989. године, заступљени аутори: Петер Хандке, Рајнер Вернер Фасбиндер, Улрих Пленцдорф, Фолкер Браун и др.) је већ у штампи, а објављивање трећег тома планирано је током следеће године.

О немачкој књижевности и савременој драми говориле су преводитељке Бојана Денић и Јелена Костић-Томовић, као и др Николина Зобеница.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.