Среда, 10. Март 2010.

Кемал Монтено, први пут у Неготину

2553_1.jpg

Кемал Монтено је на професионалној музичкој сцени више од четрдесет година, а како сам рече, не сећа се да је икад пре наступао у Неготину. Све до 9.марта када је један од највећих шансоњера и кантаутора на подручју бивше Југославије, приредио концерт на сцени Дома културе "Стеван Мокрањац" у организацији агенције M. Factory из Београда.

2553_3.jpg

Вишедеценијска успешна каријера овенчана је бројним успесима и песмама које су људима остале у успоменама и због којих и данас публика долази на концерте, како би се вратила у нека стара времена. Међу њима су и оне снимљене крајем седамдесетих "Сарајево љубави моја" и "Земљо моја". Осим својих снимљених композиција у којима се као главни најчешће појављује љубавни мотив, Кемал Монтено на концертима пева и композиције чији је он аутор, али су их отпевали други извођачи попут Здравка Чолића или Индекса на пример, као и њему драге композиције других аутора.

2553_2.jpg

Радује га, када у публици види млађу публику, која је тек била рођена у време његових највећих успеха, како певуши његове песме. Радује га и сарадња са младим и талентованим певачем из Суботице, Душаном Свиларем, који је био гост неготинског концерта. Реч је о победнику такмичења "Звезде Гранда" 2007. године, који је годину дана касније са Кемалом Монтеном, снимио дует "Није вредно сине мој", а данас често наступа на његовим концертима.

Једноставан, скроман, племенит, Кемал Монтено данас живи између родног Сарајева, Загреба и Београда, а његова свакодневица испуњена је богатом концертном активношћу у готово свим земљама бивше Југославије.