Среда, 06. Септембар 2017.

"Караван игре" и у Неготину

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић учествовала је данас у Нишу, на конференцији за новинаре поводом почетка мултидисциплинарног пројекта "Караван игре". Конференцији присуствовао и председник општине Неготин, Владимир Величковић.


На данашњој конференцији, која је почела отвореним часом ученика балетске школе Националне фондације за игру, говорили су још и Аја Јунг, директорка Националне фондације за уметничку игру, Дарко Булатовић, градоначелник Ниша и амбассадор Швајцарске у Србији, Филип Ге.

Конференцији је присуствовао и Владимир Величковић, председник општине Неготин, с обзиром да је Неготин, 14. и 15. октобра, бити  један од 15 градова у којима ће се пројекат реализовати. “Караван игре” посетиће још и  Ниш, Крагујевац, Пирот, Суботица, Врање, Нови Пазар, Вршац, Шабац, Ваљево, Ужице, Зрењанин, Смедерево, Чачак и Краљево.

Циљ пројекта јесте да кроз уметничке, едукативне и интерактивне програме промовише уметничку игру, као једну од најатрактивнијих уметничких форми и стуб креативних индустрија у свету."Караван игре" је и прилика да се подстакну  локалне самоуправе и организације да улажу у културу, чиме се подстиче и туристички потенцијал Србије.

Након конфереције отворена је и изложба фотографија, која најављује „Караван игре“. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.