Среда, 03. Јун 2015.

Јовани Транић прва награда на конкурсу Црвеног крста Србије

Јована Транић, ученица VIII-3 разреда ОШ ''Бранко Радичевић'' из Неготина, освојила је прву награду, на републичком ликовном конкурсу “Крв живот значи”, који је расписао Црвени крст Србије, а реализовао Црвени крст Неготин у сарадњи са основним и средњим школама.


Ликовни рад Јоване Транић по оцени жирија био је најбољи у категорији од петог до осмог разреда, а награде су добитницима уручене јуче на свечаности у сали Црвеног крста Србије у Београду. Јована је као награду добила је десетодневно летовање у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићу.

Уз награђену ученицу, похвалу и књигу као награду добио је и Љубиша Благојевић, наставник ликовног у ОШ “Бранко Радичевић”, који сваке године мотивише своје ђаке за овај конкурс и чија је ученица Нина Кошутић, прошле године на овом конкурсу такође освојила прву награду.

Награде је уручио председник Црвеног крста Србије проф др Драган Радовановић, а свечаности су поред награђене Јоване Транић и њеног наставника Љубише Благојевића, присуствовале су и Надица Васић, заменица председника Општине Неготин и секретар Црвеног крста Неготин, Љуба Маринковић.

Најбољи ликовни радови изложени су у холу Црвеног крста Србије, а литерарне су присутни имали прилике да чују од самих аутора. Радови су постављени и на наменску "Гоогле+" страницу на интернету која носи назив "Крв живот значи" која је доступна свим корисницима интернета.

Црвени крст Србије користиће Јованин рад као плакат за промовисање и заказивање акција добровољног давалаштва крви широм Србије што је такође завидан и јединствен успех.

 

У конкурсу који је преко организација Црвеног крста у градовима и општинама објављен фебруара месеца ове године,  учествовало је близу 17.000 деце из преко 600 основних и  средњих  школа у Србији у 100 градова широм земље. 

Општина Неготин обезбедила је превоз за награђену ученицу, њеног наставника и секретара Црвеног крста Неготин до Београда.