Среда, 23. Децембар 2015.

ЈКП „Бадњево“ набавило нови камион за изношење смећа

Возни парк Јавног комуналног предузећа „Бадњево“ ових дана појачан је новим камионом за изношење смећа.

  

„Овај камион свакако ће допринети побољшању изношења смећа у самом граду, а исто тако и по месним заједницама. По Одлуци о изношењу смећа и чистоћи проширујемо делатност и на месне заједнице, тако да смо ове године проширили на три месне заједнице,  то су Вељково, Рајац и Рогљево, где смо поставили 37 малих контејнера и где ћемо услугу почети да наплаћујемо после Нове године. Имамо и други број контејнера које ћемо распоредити у Малој Каменици, а након што нам Завод за урбанизам утврди локације и у Михајловцу и на западном делу општине односно у Јасеници, Шаркамену, Штубику. На овај начин покушаћемо да 50 одсто Општине Неготин покријемо са контејнерима и са пружањем услуга изношења смећа. Комунал тренутно у возном парку има шест камиона који су у добром стању и неке који су мало старији али употребљиви и мислим да можемо да обављамо функцију која нам је поверена. Тренутно имамо малих проблема са динамиком изношења смећа по месним заједницама, али мислим да ће се и то ускоро регулисати. Што се тиче самог града ми само код школе Вук Караџић имамо лоцирано место за контејнере, а покушаћемо током наредне године да преко Јавног предузећа за грађевинско у већем делу града лоцирамо места где ће бити постављени контејнери. Такође треба апеловати и на грађане и омладину да не уништавају контејнере“ – истакао је Голуб Рајић, директор ЈКП „Бадњево“.

  

Вредности камиона је 11 027 400 динара, а набавку је финансирала Општина Неготин, на основу Плана субвенција комуналног предузећа.

  

„Што се тиче буџета Општине Неготин, средства се правилно и плански распоређују. Што се тиче ЈКП „Бадњево“ на основу плана субвенција који је израђен са њихове стране, ми смо им пренели за камион смећар нешто више од 11 000 000  динара и на тај начин помажемо функционисање комуналног предузећа и обнављање њиховог возног парка.  У току ове године набавили смо и аутомобиле за потребе комунала, а била је планирана и набавка комбиноване машине за одржавање путева који су у надлежности локалне самоуправе, али нажалост морали смо да одустанемо од те набавке и средства преусмеримо за набавку нових тезги за зелену пијацу. Општина Неготин ће и даље помагати пословање ЈКП „Бадњево“ у складу са законом и својим могућностима“ – рекао је Јован Миловановић и најавио да ће се и наредне године наставити са реализацијом Плана субвенција  и да је у плану набавка цистерне за фекалне течности.

Миловановић је најавио и Програм рационализације пословања предузећа у складу са роковима које је прописала Влада Републике Србије. С обзиром да Комунал има највећи број запослених, мораће да се уради систематизацијa која ће се ускладити са новим законским захтевима.