Понедељак, 24. Март 2014.

ЈКП ”Бадњево“ добило камион за извожење смећа

У оквиру пројекта из ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Бугарска ”Нови послови за чистију будућност-социјално предузетништво“, Јавно комунално предузеће „Бадњево“ добило је камион за извожење смећа вредан 83.400 евра.

„У наредних месец дана комунално предузеће добиће  45 контејнера и пресу за пластику“ - истакла је Радмила Владисављевић, менаџерка пројекта.

Од почетка реализације пројекта формирана је задруга „Еко круг“, набављени су трицикли за десет задругара за сакупљање рециклажног материјала, они су оспособљени за сакупљање и селекцију отпада, као и за рад на балир пресама.

Кроз пројекат, у оквиру социјалне задруге биће легализован рад задругара на прикупљању и селекцији отпада, а у поступку продаје балираног рециклажног материјала обезбеђена његова одрживост. 

ЈКП“Бадњево“ уступило је за рад социјалној задрузи део својих просторија у Улици Радета Недељковића.

„Нови камион за смеће и нови контејнери, које добијамо у оквиру пројекта, као и активности задругара на сакупљању и селектовању рециклажног отпада допринеће да наш град буде чистији – поручио је Голуб Рајић, директор ЈКП“Бадњево“.

Пројекат из ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Бугарска ”Нови послови за чистију будућност-социјално предузетништво“ који финансира Европска унија, вредан је 386.680,75 евра. Пројектни партнери општини Неготин су општина Ново Село из Бугарске и НВО  YUROMA Центар из Ниша.

Период реализације пројекта је 18 месеци и трајаће до 22. октобра 2014. године.