Субота, 18. Септембар 2021.

ЈЕСЕЊИ ВАШАР 21. И 22. СЕПТЕМБРА

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин на 16ванредној седници, сходно актуелној епидемиолошкој ситуацији везаној за COVID 19, на основу мишљење Завода за јавно здравље Тимок у Зајечару, дана 21 и 22. септембра 2021.године, донео је Закључак да Јавно предузеће за комуналне делатности „БАДЊЕВО“ Неготин може организовати  традиционални Неготински јесењи вашар у уторак 21. и среду 22. септембра, уз максимално придржавање свих предложених епидемијских мера од Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар.

Налаже се ЈКП „Бадњево“ Неготин да постављање продајних места и тезги може почети 21.09.2021.г. од 05,00 часова, односно на први дан вашара, а постављање забавног дела вашара (кафане, луна парк, вртешке и сл.) може почети 20.09.2021.год. од 05.00 часова (без пружања услуга пре званичног почетка вашара).

Продаја и пружање услуга на вашару почиње 21.09. 2021. године у 05.00 часова.

Извођење музичког програма, рад угоститељских радњи, продаја робе и пружања услуга на септембарском вашару у Неготину дозвољено је до 01,00 час (сходно одлуци Републичког кризног штаба).

Посетиоци септембарског вашара су дужни да између два лица која нису чланови истог домаћинства, држе физичку дистанцу од 2 метра. Уколико није могуће одржати прописано растојање између два лица од најмање 2 метра обавезно је ношење заштитне маске.

Организатор Јавно предузеће за комуналне делатности „БАДЊЕВО“ Неготин, се обавезује, да спроведе поштовање и придржавање свих прописаних мера епидемијске  заштите становништва у сарадњи са санитарном инспекцијом, комуналном иснпекцијом општине Неготин, као и припадницима ПУ Неготин, чије је присуство на вашару обавезно, сходно ризику која ова манифестација може изазвати ако се исти не испоштују.