Петак, 30. Децембар 2016.

Једнократна новчана помоћ

Председник општине Неготин, Јован Миловановић и помоћница председника, Александра Величковић, посетили су данас Удружење за помоћ особама са инвалидитетом и члановима удружења поделили једнократну помоћ у износу од 5.000 динара.

 

„Ово је прилика да се упознамо са радом удружења Дуга, да видимо у каквим условима раде и које су им потребе односно шта можемо да им помогнемо. Знамо у којим условима раде и живе радници и породице које имају децу и младе са инвалидитетом и потребе су велике. Општина Неготин покушава да изађе у сусрет колико може, сходно стању буџета. Ове године је издвојено 9 000 000 динара за социјална давања и за 2017. годину планиран је сличан износ. Претходних година смо спроводили и конкурс за финансирање рада удружења.  Видели смо да су захтеви све већи па смо у 2017. години издвојили више средстава односно 5 милиона динара и видећемо да ли ће и то бити довољно“ – рекао је председник општине Неготин, Јован Миловановић, приликом посете Удружењу „Дуга“.

 

„Доста тога смо урадили на унапређењу социјалне политике за нашу општину Следеће недеље пред Божић поделићемо једнократну новчану помоћ у износу од по 5 000 динара старим лицима, као и самохраним родитељима који се налазе на евиденцији Центра за социјални рад. Ми смо једна од ретких општина која издваја новац за једнократне новчане помоћи тако да излазимо у сусрет нашим грађанима када се нађу у стању социјалних потреба без обзира да ли је реч о лечењу, куповини лекова, превозу, школском прибору. Ту смо да изађемо у сусрет како бисмо побољшали социјални статус грађана Општине Неготин и то ћемо радити и у наредном периоду“ – рекла је Александра Величковић, помоћница председника општине Неготин.

 

Једнократном помоћи биће обухваћени корисници материјалних и социјалних давања, по основу неспособности за рад и деца сметњама у развоју и инвалидитетом. За ове намене, преко Центра за социјални рад,  биће издвојено 605.000 динара.