Петак, 06. Јануар 2017.

Једнократна нована помоћ самохраним родитељима

На основу сагласности коју је Општинско веће општине Неготин дало Центру за социјали рад, самохраним родитељима који се налазе на евиденцији центра и који су корисници новчане социјалне помоћи и најугроженијим старим лицима, додељена је једнократна новчана помоћ у износу од по 5 000 динара. Новчану помоћ уручио је председник општине Неготин, Јован Миловановић.

 

„Општина Неготин издвојила је у сусрет новогодишњим празницима једнократну новчану помоћ за кориснике материјалних и социјалних давања по основу неспособности за рад, децу са сметњама у развоју и инвалидитетом и кориснике Удружења “Дуга”. Данас су по 5000 динара, на основу Закључка Општинског већа,  добили самохрани родитељи, њих  71 и 58  социјално најугроженијих старих и остарелих лица, са евиденције Центра за социјални рад. Локална самоуправа ће и у наредном период радити на побољшању социјалног статуса најугроженијег становништва наше општине.“рекао је Јован миловановић, председник општине Неготин у свом обраћању.

 

 

Александра Величковић, помоћница председника за социјалну политику, националне мањине и развој месних заједница, честитала је самохраним родитељима и старим лицима новогодшње и божићне празнике и истакла да Општина Неготин излази у сусрет својим грађанима када се нађу у стању социјалних потреба без обзира да ли је реч о лечењу, куповини лекова, превозу, школском прибору и да смо по томе једна од ретких општина у Србији.

Општина Неготин је у 2016. години за социјална давања издвојила 6 600 000 динара, док је буџетом за 2017. предвиђено 6 000 000 динара.