Понедељак, 11. Јул 2016.

Једанаести „Дани дијаспоре” у Уровици

У Уровици је у петак, 8. јула, одржан једанаести међународни фестивал фолклоре и музике “Дани дијаспоре”, у организацији Месне заједнице Уровица и Европског удружења пријатеља Уровице.

   

Богат програм окупио је велики број Уровичана, а традиционалној манифестацији поред бројних гостију и учесника, присуствовала је и помоћница председника општине Неготин, Александра Величковић, која је овом приликом и поздравила све присутне и отворила фестивал.

   

У културно уметничком програм учествовала су културно-уметничка друштва  „Карбулово“ из Карбулова, „Флоричика“ из Јабуковца, „Извор“ из Лазнице, „Рудна глава“ из Рудне главе, ученици ОШ ”Бранислав Нушић” из Уровице, вокални и инструментални солисти.

   

И ове године бирана је најлепша девојка Дана дијаспоре. У такмичењу је учестовало дванаест девојака, а титулу најлепше ове године понела је Сара Павловић из Карбулова.    

    

“Дани дијаспоре” и ове године били су прилика да се договоре наредне активности, како би се побољшао квалитет живота мештана овог села. 

  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.