Среда, 20. Јул 2016.

Јавни радови “Мој град чист и леп”

Јавни радови које спроводи Служба за заштиту животне средине општине Неготин на конкурса Национална служба за запошљавање, ушли су у други месец реализације. Три радника која су ове године ангажована за ове потребе, ангажовани су на кошењу траве и сређивању прилазних путева, а јавни радови који су почели 1. јуна трајаће до краја августа.

  

“Почели смо на време са јавним радовима. Динамику спровођења радова усаглашавамо са термин планом који је саставни део кункурсне документације. У првој недељи јуна месеца били смо на Кусјаку, очистили смо прилазни пут до плаже „Кусјак“ и плажу са непосредним окружењем, у другој недељи радници су ангажовани на прилазном путу граду од Здравственог центра у Неготину до излетишта „Бадњево“, приступни пут на излазу из града до седишта Пољопривредне стручне службе, након тога радови су изведени на приступном путу на излазу из града до раскрснице Чубра-Мокрање. У првој недељи јула радили смо простор Вашаришта због одржавања Петровданског вашара, друге недеље радимо поново на Кусјаку, а до краја овог месеца радиће се и на уређењу Милошевског, Самариновачког и Радујевачког пута. У августу месецу акценат ће бити бачен на уређење зелених површина у граду, као што су парк шума Цвећара и насеље Борска, апо налогу еколошке инспекције уредићемо и простор око Ванчине чесме.” 

Јавни радови као мера активне политике запошљавања које организује Национална служба за запошљавање, у складу са Националним акционим планом запошљавања за 2016. годину, спроводе се у циљу радног ангажовања незапослених лица у стању социјалне потребе, очувања и унапређења радних способности незапослених лица, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса.

  

Служба за заштиту животне средине Општинске управе општине Неготин, на основу уговора о спровођењу јавног рада који је закључила са Националном службом за запошљавање, ангажовала је 3 незапослена лица на период од три месеца (01.06.-31.08.2016.године ), чију селекцију је извршила Национална служба за запошљавање, Средства за спровођење јавних радова на територији општине Неготин, одобрена су у укупном износу од 291.964,92 динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.