Уторак, 20. Октобар 2015.

Јавне површине не служе за истовар огрева

Комунални инспектори Општинске управе општине Неготин извршили су рано јутрос инспекцијски надзор у улици Стојанке Радосављевић број седам. Одмах по сазнању да се у поменутој улици на тротоару налази већа количина огревног дрвета, након обиласка, власнику је наложено да уклони дрва истоварена на јавној површини, а без претходног обавештења и одобрења надлежних служби Општинске управе.

  

Скрећемо пажњу на чињеницу да је само пре неколико месеци завршена комплетна реконструкција улице Стојанке Радосављевић, финансирана новцем свих грађана. Неодговорним, несмотреним понашањем и непоштовањем прописа лако се може оштетити и уништити оно што је изграђено и уређено зарад бољег функционисања и лепшег изгледа нашег града. У интересу свих грађана је да о јавним површинама бринемо као о свом животном простору.       

     

Обавештавамо грађане да се по Одлуци  о одржавању чистоће, јавне површине не могу користити за пиљење, цепање и разбијање огревног материјала и да су прописане казне у случају непоштовања ове одлуке, за физичка лица, од 2.500 до 75.000 динара.