Понедељак, 09. Јун 2014.

Извештај са четврте седнице Општинског већа

Чланови Општинског већа на редовној четвртој седници упознати су утврђеним предлозима одлука које су донете у претходном сазиву и прослеђене Скупштини општине на одлучивање, а потом их и прихватили. Реч је о предлогу Одлуке о давању сагласности на употребу имена општине Неготин, Одлуке о доношењу Плана детаљне регулације за комплекс хемијске индустрије у Прахову, предлогу Одлуке о усвајању Локалног акционог плана запошљавања општине Неготин за 2014. годину, доношењу Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за 2014. годину, предлогу Одлуке о усвајању годишњег Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Неготин за 2014. годину и предлогу Одлуке о одређивању надлежног органа за спровођење поступка давања у закуп пољопривредног земљишта у државној својини.

На седници Општинског већа прихваћен је предлог Одлуке о поверавању обављања делатности линијског превоза путника у приградском саобраћају на територији општине Неготин, којом се предвиђа поверавање обављање делатности линијског превоза путника у приградском саобраћају досадашњим превозницима и то непосредном погодбом. На тај начин биће обезбеђен линијски превоз путника у приградском саобраћају који је прекинут 1. јуна 2014., због истека преходног уговора, и то до потписивања уговора о додели концесија за линијски превоз путника.

И следећа тачка дневног реда односила се на исту тему. Чланови већа утврдили су предлог Решења о именовању стручног тима за давање концесије за линијски превоз путника у приградском саобраћају на територији општине Неготин.

На седници је прихваћен и предлог измене Одлуке о оснивању Комисије са координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Неготин.