Среда, 13. Март 2013.

Изложба „ВиноГрад“ у малој галерији биоскопа“Крајина“

4085_1.jpg

У малој галерији биоскопа“Крајина“ приређена је изложба “ВиноГрад”. Реч  је о радовима студената Архитектонског факултета, односно њиховим идејама за уређење и промоцију пивница, које је неготинска пубила имала прилику премијерно да види на Градском тргу у оквиру прошлогодишњих Мајских свечаности.

4085_2.jpg

Изложбу су отвориле Душанка Ботуњац, уметнички директор мале сцене биоскопа “Крајина” и Маријана Ђорђевић, координатор пројекта “Аутентично етно из Источне Србије ”. Отварању је присуствовала Александра Миловановић, помоћница председника Општине Неготин.

4085_4.jpg

Изложба је проистекла из пројекта „Аутентично етно из Источне Србије“, који је реализован у општинама Неготин, Мајданпек, Голубац и Кладово уз финансијску подршку Немачке организације за  међународну сарадњу - ГИЗ.

4085_3.jpg

У малој галерији неготинског биоскопа изложени су радови којима студенти Архитектонског факултета, кроз практични део семинара “Уметност у јавним градским просторима”, нуде занимљива решења за обогаћивање туристичке понуде општине Неготин. Посетиоци изложбе имају прилику да виде идеје студената за уређење туристичких дестинација, понуду нових садржаја, оригиналне програме,  необичне производе.

4085_5.jpg

Изложба “ВиноГрад” у малој галерији биоскопа “Крајине биће отворена два месеца.