Понедељак, 21. Март 2016.

Изложба слика „Време у нама“

Музеј Крајине, Општинско удружење СУБНОР-а Неготин и Клуб генерала и адмирала Србије, обележили су у петак 18. марта други меморијал „Генерал Љубиша Стојимировић“.

 

Том приликом, у галерији Музеја Хајдук Вељка, отворена је изложба слика „Време у нама“ Драгана М. Живаљевића. Након уводне речи директора Музеја Крајине Ивице Трајковића и председника СУБНОР-а Драгољуба Филиповића, посетиоци су уживали у музици коју је на гитари извео Милош Арсенијевић, ученик средње Музичке школе „Јосип Славенски“ у Београду.

 

Присутнима су се обратили и аутор изложбе Драган Живаљевић и Драгана Гавриљук-Катић, професор ликовне културе. Свој допринос у обележавању меморијала дао је и ученик Музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, Милош Митровић, који је на хармоници извео дело „Гулаг“.

 

Посетиоци, поред изложбе слика Драгана Живаљевића, могу видети и радове еминентних неготинских уметника: Драгољуба  Стајковића, Драгане Гавриљук-Катић, Исидоре Живковић и Драгише Катића, као и награђене ликовне радове ученика основних и средњих школа на тему: „Отворено писмо ратним пилотима“.

 

Изложба ће бити отворена до 28. марта.


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.