Четвртак, 21. Јул 2016.

Изложба посвећена Тесли

У четвртак, 21. јула са почетком у 20 часова, у галерији Дома културе у Неготину, у оквиру манифестације "Неготинско лето 2016", биће отворена изложба под називом "Никола Тесла и Хјуго Гернсбек - сарадња два велика ствараоца и визионара". 

Организатор изложбе је Историјски архив у Неготину у сарадњи са Музејем Никола Тесла у Беогораду, а под покровитељством општине Неготин. 

Изложба је и део манифестације "Тесла дани", која се одржава у целој Србији током јула месеца, а повод је 160 година од рођења Николе Тесле.

Уводно предавање о изложби одржаће Владимир Јеленковић, дугогодишњи директор Музеја Никола Тесла, а на самој изложби ће бити изложени и оригинални Теслини експонати: Модел индукционог мотора са ротором у облику јајета са аутоматиком - "Теслино колумбово јаје" и Модел теслиног трансформатора са аутоматиком.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.