Четвртак, 24. Децембар 2015.

Изложба фотографија „Ја, грађанин“

У галерији Музеја Хајдук Вељка јуче је отворена изложба фотографија „Ја, грађанин“. Организатор изложбе је  интернационална мрежа невладиних организација CET Platforma у сарадњи са Музејом Крајине и Асоцијацијом за развој општине Неготин.

На отварању изложбе говорили су Љиљана Ђаковић, председник Асоцијације за развој општине Неготин, директор Музеја Крајине Ивица Трајковић и Ана Плавшић, испред организације CET Platforma, захваљујући којој су наши суграђани у могућности да виде ову интернационалну изложбу фотографија.

Изложба „Ја, грађанин“ је део пројекта Yes for Citizenship” који спроводи Centrum voľného čas из Словачке у сарадњи са CET Platformom и још шест партнерских организација уз подршку Европске комисије у оквиру програма за грађане.

 

До сада је организована у Словачкој, Пољској и Чешкој. Изложба је резултат интернационалног фото конкурса са циљем да се подигне свест о потреби активног грађанства на локалном и европском нивоу.

Посебан музички тон отварању изложбе подарила су ученици музичке школе „Стеван Мокрањац“. Изложба је отворена до 26. децембра.