Петак, 02. Новембар 2018.

Избори за савете националних мањина

Бирачи у општини Неготин, уписани у Посебан бирачки списак, њих 3.307 бираће у недељу, 4. новембра чланове националних савета националних мањина.


У општини Неготин гласаће се на 10 бирачких места и то у Неготину, Прахову, Јабуковцу, Уровици, Слатини, Кобишници, Александровцу, Плавни, Мокрању и Малајници.

У Посебан бирачки списак уписано је 3.307 бирача, од којих 2.547 влашке националне мањине, 579 румунске, 128 ромске, 45 бугарске, пет словеначке и по један албанске, русинске и словачке националне мањине.

Републичка изборна комисија донела је одлуку о образовању шесточланог Радног тела РИК-а за општину Неготин, које чине Предраг Станић, Весна Лазаревић, Мирјана Дојчиновић, Зорица Мијушковић, Нена Крстић и Душанка Живковић.

На изборима за Националне савете националних мањина у Србији бираће се чланови 22 националне мањине, од којих непосредно представници за националне савете албанске, ашкалијске, бошњачке, бугарске, буњевачке, влашке, грчке, египатске, мађарске, немачке, пољске, ромске, румунске, русинске, словачке, словеначке, украјинске и чешке националне заједнице, а електорски македонске, руске, црногорске и хрватске националне мањине.