Петак, 31. Март 2017.

Избори за председника Републике Србије

Поштовани грађани,

Подсећамо вас да се у недељу 2. априла одржавају избори за председника Републике Србије, на којима ће моћи да гласају сва лица уписана у бирачки списак.

На закљученом бирачком списку, у Општини Неготин има 39.802 бирача, који ће своје бирачко право моћи да остваре на 72 бирачка места, од којих је 17 у граду и 55 у селима. Гласање ће трајати од 7 до 20 часова.

Бирач може да гласа само под условом да на бирачко место понесе важећу личну карту, пасош или возачку дозволу на чијем обрасцу је наведен јединствени матични број грађана.

Бирачи којима је истекла лична карта моћи ће да гласају под условом да бирачком одбору, уз њу, приложе и потврду Министарства унутрашњих послова о поднетом захтеву за издавање нове личне карте

Сви бирачи би требало да добију обавештење са адресом бирачког места на којем ће моћи да гласају, при чему нису дужни да то обавештење понесу на гласање.

Напомињемо да бирачи који су из здравствених разлога спречени да дођу на бирачко место, као и особе са инвалидитетом и немоћна стара лица, могу да гласају уколико до 11 часова на дан избора о томе обавесте бирачки одбор.

Бирачи са инвалидитетом могу да на бирачко место дођу уз помоћ пса водича, као и да уместо личног потписивања, користе печат са потписом, односно личним подацима.