Недеља, 03. Мај 2015.

Избори у месним заједницама


У Неготинској Крајини у току је гласање за чланове Савета месних заједница. Јован Миловановић, председник Општине Неготин, посетио је у преподневним часовима месне заједнице Кобишница и Буковче и разговарао са мештанима ових села.


“Одзив мештана на данашњим изборима за чланове Савета је задовољавајући, надам се да ће се у наредним сатима повећати. Иако у нашим селима преовлађује старија популација, ово је прилика да се млади људи укључе у рад савета и својом енергијом допринесу бољитку свог села. Од њихове иницијативе и енергије зависи какав ће напредак бити. Локална самоуправа је ту да у финансијском и правном смислу помогне, али људи из месних заједница најбоље познају проблеме и од њиховог ангажовања зависи колики ће напредак остварити.“ изјавио је приликом посета Кобишници и Буковчу, председник Миловановић.


Бирачка места на којима ће своје гласачко право искористити 23. 136 уписаних бирача, отворена су до 20 часова. Избори за савете месних заједница не спроводе се у Слатини, Поповици, Јасеници и Србову с обзиром да су мештани ових села своје представнике изабрали 2013. године.