Четвртак, 15. Мај 2014.

Изабрано ново руководство Општине Неготин

 

У наставку конститутувне седнице Скупштине општине Неготин, којој је присуствовало 43 одборника, изабрано је ново руководство Општине Неготин. На предлог Српске напредне странке, са 34 гласа, за председника Скупштине општине изабран је примаријус др Љубисав Божиловић, специјалиста гинекологије и акушерства из редова СНС. За заменика председника СО Неготин изабран је Горан Богић, наставник разредне наставе, на предлог одборничке групе СПС-ЈС, а за секретара Скупштине, Надежда Тодоровић, дипломирани правник.


  

Након избора Скупштинских органа, конститутивна седница је настављена избором председника, заменика председника и чланова Општинског већа општине Неготин.

 

За председника општине Неготин, изабран је Јован Миловановић, дипломирани инжењер електротехнике и директор ХЕ „Ђердап 2“. Функцију заменика председника општине Неготин у четворогодишњем мандату обављаће Надица Васић, дипломирани новинар, обоје из редова Српске напредне странке. На данашњој седници изабрано је и девет чланова Општинског већа. То су : Дејан Стефановић, дипломирани инжењер пољопривреде, Ненад Трандафиловић, професор физичког васпитања, Милоје Банковић, дипломирани економиста, Драгослав Цветковић, дипломирани правник, Татјана Панић, новинар, Зоран Пусловић, специјалиста интерне медицине, Војислав Јануцић, економиста, Миле Игњатовић и Даниела Пејчић, магистар дидактичко-методичких наука.   

 

Већинска коалиција имаће укупно 34 одборника, 20 из редова Српске напредне странке и њених партнера и 14 одборника из коалиције СПС-ЈС, док су у опозицији остали ЛДП са 6, ДС-ПУПС са 3 и Влашка странка са 2 одборника.