Петак, 21. Септембар 2012.

Изабрано ново општинско руководство

3881_1.jpg

Мр Милан Уруковић(СПС), дипломирани инжењер заштите на раду и досадашњи председник Скупштине општине Неготин, изабран је за председника општине Неготин, док је Дамир Ракић (ДС-СПО „За европски Неготин“), дипломирани инжењер пољопривреде, нови председник Скупштине општине Неготин.

3881_2.jpg

На предлог мр Милана Уруковића, за заменика председника општине изабран је Драгољуб Ђорђевић-Ибе(СПС), пољопривредник из Милошева, док су за чланове Општинског већа изабрани Ратомир Милосављевић, Вела Благојевић, Сања Јовић-Стошић, др Драгиша Барагановић, Миле Игњатовић, Ненад Бегановић, Драган Милосављевић, Предраг Стаменковић и Драган Андрејевић.

3881_3.jpg

Избор новог општинског руководства уследио је након оставке др Влајка Ђорђевића на функцију председника општине. Оставку је 13. септембра на функцију председника Скупштине општине Неготин поднео и тадашњи председник мр Милан Уруковић, како би, имајући у виду нову скупштинску већину коју сада чине коалиције СПС-ПУПС-ЈС са 15 одборника, ДС-СПО“За европски Неготин“ (13) и УРС-Влашка странка (5), било изабрано ново општинско руководство.

3881_5.jpg

На тајном гласању мр Милан Уруковић изабран је за председника општине Неготин са 40 гласова одборника, Драгољуб Ђорђевић, за функцију заменика председника општине добио је 42 гласа, а Дамир Ракић за функцију председника СО Неготин 39 гласова.

3881_4.jpg

„На почетку мандата, који ће трајати нешто више од годину и по дана, хоћу да нагласим да ћу са позиције председника општине Неготин и председника Општинског већа првенствено радити на решавању животно важних проблема грађана општине Неготин. То је пре свега решавање питања незапослености и то кроз стварање повољнијих услова за привређивање, стимулисање пољопривредне и прерађивачке производње, веће учешће у пројектима који се финансирају из фондова Европске Уније и других извора. Залагаћу се за квалитетније услове живота грађана општине Неготин и то кроз унапређење инфраструктуре, решавање комуналних проблема, ефикаснији рад Општинске управе, праведнију социјалну политику, боље услове у образовању“ – истакао је мр Милан Уруковић, председник општине Неготин у свом првом обраћању са скупштинске говорнице, захваливши се одборницима на поверењу и др Влајку Ђорђевићу, досадашњем председнику општине Неготини његовом заменику Бранку Марковићу на сарадњи.