Понедељак, 30. Децембар 2019.

Изабрани нови заменик председника Општине и заменик председника СО Неготин

  

На данас одржаној 22. седници локалног парламента, којом је председавао мр Милан Уруковић, председник СО Неготин, након констатовања оставке Мерлине Селенић на место заменика председника Општине Неготин и Богдана Гугића на место заменика председника СО Неготин,   одборници су усвојили одлуке о престанку функције заменику председника Општине и заменику председника СО Неготин.

  

За заменика председника СО Неготин гласовима 27  од присутних 28 одборника изабран је Горан Јовановић, дипломирни инжењер електротенике за   индустријску енергетику, досадашњи шеф Одборничке групе „Александар Вучић – Српска напредна странка“ а за заменика председника Општине Неготин на предлог Владимира Величковића, председника Општине Неготин изабран је Богдан Гугић, дипломирани хемичар, досадашњи заменик председника СО Неготин за кога  је гласало 27 од  присутних 28 одборника.

  

Одборници су у наставку седнице усвојили Одлуку о изради Плана детаљне регулације за изградњу објеката на граничном прелазу „ Кусјак- Ђердап 2“ која представља први иницијални акт о стварању  планског основа за изградњу друмског граничног прелаза за међународни путнички и теретни саобраћај, на државном путу IIА реда број 168, уз успостављање везе са суседном Румунијом преко бране главног хидроенергетског и пловидбеног система „Ђердап 2“, на 863 километру реке Дунав, повећање саобраћајне проточности и квалитета обављања послова пасошке, царинске и инспекцијске контроле робе и путника, избором типа граничног прелаза и комплементарних садржаја као и изградњу одговарајуће саобраћајне и комуналне инфраструктуре, уређење јавних површина и остало. Усвојена су и решења о измени решења о именовању чланова Школског одбора ОШ „Момчило Ранковић“ у Рајцу и  именовању Општинског савета родитеља.

  

На дневном реду данашње седнице нашле су се и Одлука о локалним комуналним таксама која садржи висину, обвезнике, олакшице, рокове и начин плаћања локалних комуналних такси по тарифама локалних комуналних такси на територији општине Неготин и Одлука о критеријумима за одређивање активности које утичу на животну средину према степену негативног утицаја на животну средину који настаје обављањем активности и износима накнада за велика, средња и мала правна лица и предузетнике као и Решење о образовању Комисије за решавање спорних питања комасације спроведене у КО Душановац у општини Неготин који су усвојени већином гласова присутних одборника.

На крају седнице присутнима се обратио Владимир Величковић, председник Општине Неготин и честитао новоизабраним члановима руководства поручивши да су овим избором њихове обавезе и одговорност много веће, првенствено према грађанима општине Неготин јер у наредном периоду  биће много изазова, битних пројеката и обавеза.  Председник Величковић се захвалио на досадашњој сарадњи, раду и свакодневном залагању за добробит наше општине и наших грађана Мерлини Селенић, која ће и даље бити у тиму, као одборник локалног скупштинског сазива. Председник Величковић је присутнима упутио честитку поводом предстојећих празника и пожелео пуно среће, здравља, успеха на пословном и приватном плану.

На крају 22. седнице СО Неготин председник СО Неготин мр Милан Уруковић захвалио се на досадашњој сарадњи и пожелео пуно среће и здравља у Новој 2020. години председнику Величковићу, одборницима, већницима, медијима и најближим сарадницима.