Среда, 19. Октобар 2016.

Инклузивна представа „Шарене јабуке“ и вече препуно емоција

Чланови Удружења за помоћ ОСИ „Дуга“ из Неготина и деца виших разреда ОШ „Стеван Мокрањац“ из Кобишнице,  у оквиру пројекта „Ајмо сви на сцену“, у уторак 18 октобра, у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“ извели су  инклузивну представу „Шарене јабуке“.

  

Удружење за помоћ особама са инвалидитетом „Дуга“ из Неготина, које окупља особе са различитим сметњама у развоју, стручњаке и остале грађане у циљу унапређења права и положаја особа ометених у менталном развоју, са комбинованим сметњама, глувих и наглувих, слепих и слабовидих и са телесним инвалидитетом у сарадњи са ученицима и наставницима Основне школе „Стеван Мокрањац“  из Кобишнице  извели су комад „Шарене јабуке“ по мотивима  приче „Јабука“ Драгана Лаковића прилагођену текстуално и сценографски учесницима, особама са инвалидитетом. Успешно изведена представа, прави пример како инклузија треба да изгледа,  топло је и емотивно је прихваћена од стране гледалаца који су те вечери били у сали Дома културе.

  

Инклузивна представа „Шарене јабуке“ биће изведена и у четвртак 20.октобра у сали Дома културе у Буковчу.  


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.