Четвртак, 24. Новембар 2016.

Иницијатива за формирање Комисије за заштиту реке Дунав

У Доњем Милановцу је одржан иницијативни састанак за образовање заједничке Комисије за заштиту реке Дунав, коме су присуствовали представници општина Мајданпек, Кладово, Неготин, Голубац и Велико Градиште. Општину Неготин на овом скупу представљале су Надица Васић, заменица председника општине Неготин и Слађана Стојановић, шеф Одељења за друштвене делатности, привреду и развој.

 

Иницијатива је покренута ради формирања заједничке комисије, која ће својим радом допринети регионалном повезивању општина Борског и Браничевског округа, са намером повећања капацитета и организационих способности за активности које ће се примењивати у циљу заштите реке Дунав, испуњавању еколошких стандарда, развоја саобраћајне инфраструктуре, туризма, решавања заједничких комуналних проблема, очувању културно-историјских добара и коришћењу заједничких природних ресурса у приобаљу реке Дунав, а за интерес становништва Браничевског и Борског округа.

 

Рад комисије даће веће могућности и бољу припрему за заједничко учешће у пројектима из наведених области било да се реализују заједничким радом наших општина, уз помоћ Републике Србије или кроз прекораничну сарадњу са Бугарском и Румунујом као подунавским земљама.

На састанку је презентован и предлог меморандума о сарадњи и потписана одлука о формирању заједничке комисије за заштиту реке Дунав. Представници пет општина, 7. децембра требало би да потпишу и Споразум о оснивању Комисије. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.