Понедељак, 25. Јануар 2016.

Инфо киоск у општини Неготин

У холу општине од данас је почео са радом “Инфо киоск” - рачунар са екраном осетљивим на додир, помоћу кога ће грађани једноставним очитавањем бар кода свог предмета моћи да провере његов статус.


Инфо киоск је инсталиран у оквиру пројекта “Е-шалтер”, који су реализовале општине Неготин и Бољевац и град Зајечар. Пројекат је донираног средствима Немачке организације за међународну сарадњу (GIZ) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC). Вредност пројекта је 33 706 евра.

„Реализацијом овог пројекта допринеће се модернизацији рада локалних самоуправа кроз подизање квалитета услуга и унапређење доступности информација грађанима и пословном сектору. Грађани ће на овај начин моћи да стекну увид у свој предмет, одштампају обрасце и добију друге неопходне информације, а заинтересовани инвеститори, осим на општинском сајту, од данас ће и на инфо киоску моћи да се упознају са потенцијалима општине Неготин и процедурама које су у надлежности Општинске управе, а неопходне су за реализацију њихових намера“ – истакла је Надица Васић, заменица председника општине Неготин, приликом почетка рада Инфо киоска.

Данас је организована и кратка обука којој су присуствовали референти месних канцеларија, месних заједница и представници цивилног друштва. Присутне је са радом „Инфо-киоска“ упознао Зоран Стојковић, задужен за имплементацију пројекта „Е-шалтер“ у општини Неготин.   

      

Приликом подношења захтева грађани ће добијати потврду о пријему поднеска са неопходним подацима и бар кодом. Додиром екрана на "Инфо киоску", грађани могу да изаберу поље "Увид у предмет", након чега треба само да принесу бар код читачу и на екрану ће се појавити статус предмета, са информацијама до ког степена је решавање њиховог питања дошло, код кога се тај предмет налази и када ће бити решен.

Такође, они који желе да те податке имају и написмено, моћи ће да на лицу места изаберу опцију штампања и да на штампачу поред киоска, подигну свој предмет.

Осим увида у стање и провере документације, грађанима су на распологању и сервисне информације, као што је мапа града, временска прогноза, списак културних и забавних центара, као и имена и функције свих запослених у овој општини и када и у којој канцеларији их могу пронаћи.

Грађани ће статус предмета моћи да провере и на главној страни сајта општине Неготин.   


 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.