Среда, 05. Март 2014.

Хуманитарни концерт „Вера Неготину“

 

У сусрет јубилеју, педесетогодишњици постојања и рада, ученици и наставници Основне школе „Вера Радосављевић“, приредили су у неготинском Дому културе, хуманитарни концерт, а целокупан приход од продатих улазница био је намењем Удружењу за особе за инвалидитетом „Дуга“.  

   

На концерту су наступили садашњи и бивши ученици ове школе - Петар Питаревић, Денис Чурић, Јелена Пејчић, Наташа Шуцић, Јован Милојевић, Вања Мијалковић, рок бенд „Детроит“, као и оркестри виолина, металофона, трубача и певача, састављени од ученика школе. Концерт је завршен заједничком песмом ученика основне школе „Вера Радосављевић“ и Удружења „Дуга“.     

   

На крају концерта директор школе Светислав Трнкић, уручио је прикупљена средства представници удружења, која се овом приликом захвалила ученицима и наставницима, који су још једном показали своју хуманост. Иначе, ова основна школа и удружење, сарађују већ неколико година, кроз дружења деце, али и  пројекте које су заједно реализовали.

   

Основна школа „Вера Радосављевић“, 50 година постојања и рада, обележиће бројним програмима од 17. до 21. марта. Обележавање ће почети спортским сусретима, 17. марта. У уторак, 18. марта, у просторијама школе биће промовисан нови број школског листа и додељене награде најуспешнијим учесницима ликовног и литерарног конкурса, а за 20. март најављена је приредба за ученике и родитеље, у Дому културе. Централна прослава Дана школе биће одржана у петак 21. марта. У 12 сати, ученици прве генерације школе положиће цвеће испред бисте Вере Радосављевић, у холу школе, а након тога биће одржана и Свечана академија.