Понедељак, 19. Мај 2014.

Хуманитарна помоћ за угрожене у Параћину

 

Данас је из Неготина кренуо први контингент хуманитарне помоћи, коју је Црвени крст општине Неготин, прикупио за угрожене у подручјима која су захваћена поплавама.

Акцију прикупљања хуманитарне помоћи покренуо је Црвени крст општине Неготин, а поред активиста ове хуманитарне организације, у прикупљање помоћи укључили су се и активисти појединих политичких странака, група грађана и приватни предузетници.

 

„Тешке слике које смо гледали на територји Републике Србије, подстакли су многе грађане општине Неготин да се укључе у акцију прикупљања помоћи, коју је организовао Црвени крст. Прикупљено је три камиона помоћи, који данас креће из општине и могу да кажем да ће се наставити и даље активност на прикупљању и транспорту помоћи у угрожена подручја“ – истакао је председник општине Неготин, Јован Миловановић, који се овом приликом и захвалио свим грађанима који су се укључили у акцију.

 

Значајан допринос овој акцији дали су и приватни предузетници општине Неготин. „Овом приликом истакао бих да су се готово сви предузетници одазвали акцији прикупљања хуманитарне помоћи, па је уместо планираног једног камиона прикупљено три пута више.“ – истакао је Драгослав Цветковић, приватни предузетник и члан Општинског већа општине Неготин.

 

Први контигент хуманитарне помоћи из Неготина, биће по упутствима републичког Црвеног крста, упућен у Параћин, док ће се преостала прикупљена помоћ распоређивати по другим градовима, у координацији са централом Црвеног крста.  

 

Прикупљаће хуманитарне помоћи наставиће се и наредних дана.